Σταθερή η αγορά ομολόγων

Πιστή παραμένει η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων στην ελαφρώς ανοδική τάση που διατηρεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς αφενός οι δηλώσεις Μπους για έλεγχο των λογιστικών καταστάσεων αποδείχθηκε ανίκανη να δώσει ώθηση στα χρηματιστήρια, αφετέρου οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκουν και νέες αιτίες υποχώρησης.

Πιστή στην ελαφρώς ανοδική της τάση η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς από τη μια οι επενδυτές δεν πείσθηκαν ότι η χθεσινή ομιλία Μπους ήταν ικανή να ωθήσει υψηλότερα τις αγορές, και από την άλλη οι ευρωαγορές υποχωρούν βρίσκοντας νέες αιτίες.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο +0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό κερδίζει περί το 0,30% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,29%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά είναι σταθερή καθώς ούτε οι δεσμεύσεις του προέδρου των ΗΠΑ, δεν έδειξαν ικανές να ωθήσουν ανοδικά τις κεφαλαιαγορές, ενώ στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια υποχωρούν λόγω της αλλαγής του δείκτη S&P, δείχνοντας ευάλωτα σε κάθε νέα αφορμή.

Πάντως, οι ίδιοι τόνιζαν ότι ο ”απόλυτος συσχετισμός με την πορεία των μετοχών έχει γίνει κουραστικός” και επισημαίνουν ότι ”ούτως ή άλλως η αγορά ομολογιών θα πρέπει να διατηρήσει την αυτόνομη δυναμική της”.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor υποχωρούν. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός βρίσκεται στο –0,15% προσεγγίζοντας το 3,36%, ενώ τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,32% (στο 3,42%) και κατά 0,48% (στο 3,52%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v