Συνεχίζουν ανοδικά τα ομόλογα

Η συνεχής και έντονη τάση υποχώρησης των διεθνών κεφαλαιαγορών, ενισχύει την δυναμική των ομολόγων, τα οποία στην ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζουν την σταθερή ανοδική τους πορεία, παρακολουθώντας και τα συμπεράσματα της έκθεσης της ΕΚΤ, ενώ τα επιτόκια υποχωρούν.

Σταθερά ανοδικά, συνεχίζουν να διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επωφελούμενα της πτώσης των διεθνών κεφαλαιαγορών, ενώ τα επιτόκια στη διατραπεζική υποχωρούν.

Το ευρωπαϊκό 10ετές βρίσκεται στο +0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό παρουσιάζει λίγο μεγαλύτερη άνοδο με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,29%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι εκτός του ”λογικού συσχετισμού μετοχών – ομολόγων” οι επενδυτές θα πρέπει να προσέξουν σήμερα και τα συμπεράσματα της μηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να ανιχνεύσουν ενδεχόμενες προθέσεις αλλαγής της νομισματικής πολιτικής.

Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι το ενδεχόμενο να αλλάξει η ΕΚΤ νομισματική πολιτική, αυξομειώνοντας τα επιτόκια δεν είναι πιθανό, καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν ευνοούν ακόμη μια τέτοια εξέλιξη.

Όσον αφορά στη διατραπεζίκη, τα επιτόκια euribor υποχωρούν κατά 0,09% το ενός μηνός που διαμορφώνεται στο 3,36%, κατά 0,29% το 3μηνών (πέριξ του 3,41%), ενώ κατά 0,48% υποχωρεί το euribor 6μηνών και κυμαίνεται στο 3,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v