Nέα άνοδος στις τιμές ομολόγων

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της συνε΄χιζόμενης κάμψης των χρηματιστηριακών αγορών. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων περιορίστηκε στις 34 μονάδες βάσης.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της συνεχιζόμενης κάμψης των χρηματιστηριακών αγορών.

Το γερμανικό bund κινείται σε ένα εύρος 107,34 - 107,60 μονάδων, ενώ οι αντίστοιχοι ελληνικοί δεκαετείς τίτλοι λήξης 2012 κινήθηκαν σε ένα εύρος 99,83 - 99,85 μονάδων, σημαντικά υψηλότερα από τα χθεσινά τους επίπεδα του κλεισίματος, ενώ αντίστοιχα η απόδοσή τους υποχώρησε στο 5,27%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων περιορίστηκε στις 34 μονάδες βάσης. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,480 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,200 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων (Μάιος 2012) με 290 εκατ. ευρώ

Η άνοδος των τιμών των μακροπρόθεσμων τίτλων σταθερού εισοδήματος οφείλεται στην σημαντική υποχώρηση των διεθνών χρηματιστηρίων, καθώς μία σειρά από λογιστικά σκάνδαλα αλλά και κάποια μακρο-οικονομικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία που ήταν χειρότερα των αναμενόμενων έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη στις χρηματιστηριακές αγορές.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor σημειώνουν ελαφρά πτωτικές τάσεις. Το euribor στη διάρκεια του μήνα διαμορφώνεται 3,36%, ενώ τα euribor τριών και έξι μηνών υποχωρούν κατά 0,32% και 0,47% και διαμορφώνονται στο 3,42% και 3,51% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v