Περιορίστηκε ελαφρώς η άνοδος στα ομόλογα

Ανοδο κατέγραψαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά, η συναλλακτική δραστηριότητα του ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Αγορά) διαμορφώθηκε στα 1,85 δισ. με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών να παρατηρείται στη νέα έκδοση δεκαετών ομολόγων.

Σε χαμηλότερα από τα χθεσινά τους επίπεδα έκλεισαν σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά, η συναλλακτική δραστηριότητα του ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Αγορά) διαμορφώθηκε στα 1,85 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,110 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 740 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση δεκαετών ομολόγων με 340 εκατ.ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,3218% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,23% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,88%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,32%. Υποχώρηση στο επίπεδο του 3,31% σημείωσε το επιτόκιο των δύο ημερών, ενώ αμετάβλητο στο 3,36% παρέμεινε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος οριακή υποχώρηση στο 3,7% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v