Χαμηλότερα τα ομόλογα λόγω ρευστοποιήσεων

Περισσότερο η διάθεση των επενδυτών για ρευστοποίηση των κερδών τους, παρά η ανοδική τάση στις κεφαλαιαγορές, είναι αυτή που επηρεάζει τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία κινούνται ελαφρώς πτωτικά.

Σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επηρεαζόμενα περισσότερο από τη διάθεση των επενδυτών να ρευστοποιήσουν, παρά από την ανοδική αντίδραση των κεφαλαιαγορών.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές κυμαίνεται στο εύρος 0,00% έως -0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές δεν παρουσιάζει αλλαγή με την απόδοσή του σταθερή στο 5,29%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η μικρή πίεση προέρχεται κυρίως από την τάση ρευστοποιήσεων, παρά από την αντίδραση των μετοχών. Οι ίδιοι τονίζουν ότι η αγορά αναμένει τους δείκτες λιανικών πωλήσεων Ιουνίου των ΗΠΑ (στις 3.30) και του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου Michigan (στις 5.00), προκειμένου να διαμορφώσει κλίμα.

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή, καθώς το euribor 3μηνών υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στο 3,41%, ενώ τα αντίστοιχα ενός και 6μηνών παρουσιάζουν άνοδο κατά 0,03% (στο 3,36%) και κατά 0,09% (στο 3,50%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v