Με κέρδη τα ομόλογα από το τίναγμα του ευρώ

Με κέρδη υποδέχθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων το πέρασμα του ευρώ στην απόλυτη ισοτιμία του με το δολάριο. Στην εγχώρια αγορά η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 1,011 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 606 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 405 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Με κέρδη υποδέχθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων το πέρασμα του ευρώ στην απόλυτη ισοτιμία του με το δολάριο. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, τα ομόλογα θα είχαν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αν το 1:1 ευρώ δολαρίου είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, καθώς σήμερα το ενδιαφέρον έχει στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα.

”Κλειδί” για την εξέλιξη της πορείας των ευρωπαϊκών ομολόγων θεωρείται από την αγορά η αυριανή εξαμηνιαία κατάθεση στη Γερουσία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν, για τη νομισματική πολιτική και την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Στην εγχώρια αγορά η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 1,011 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 606 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 405 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στην νέα έκδοση 10ετών ομολόγων με 116 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,32% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,17% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,88%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,32%, υποχώρηση στο επίπεδο του 3,31% σημείωσε το επιτόκιο των δύο ημερών, ενώ αμετάβλητο στο 3,36% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, υποχώρηση στο 3,63% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v