Αντιδρούν οι μετοχές, υποχωρούν τα ομόλογα

Η ανοδική αντίδραση των χρηματιστηρίων, τόσο το βράδυ της Τετάρτης, όσο και το πρωί της Πέμπτης, επηρεάζει την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από την ανοδική αντίδραση των μετοχών τόσο στο αμερικανικό, όσο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει μικρές απώλειες της τάξης του 0,015%, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του γερμανικού, που υποχωρεί κατά 0,18%. Αντίθετα, σταθεροποιητική είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά με το ελληνικό 10ετές ομόλογο να παραμένει στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα και την απόδοσή του στο 5,24%.

Αναλυτές της HBOS, τόνιζαν το πρωί ότι ”δεν ανησυχούν” για την πτωτική τάση των ομολόγων καθώς αποτελεί απόρροια ”του παιχνιδιού με τις μετοχές”. Οι ίδιοι τόνιζαν ότι τουλάχιστον έως αργά το μεσημέρι που θα ανακοινωθεί ο βασικός οικονομικός δείκτης Leading Indicators Ιουνίου, δεν έχουν κάτι να περιμένουν προκειμένου να ”κινηθεί” η αγορά, εκτός βεβαίως, από την πρωινή ανακοίνωση από πλευράς Βρετανίας για αύξηση της ροής χρήματος (Μ0) Ιουνίου κατά 0,9% σε μηνιαία βάση.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα συνεχίζει μικτή, με το euribor 6μηνών να κινείται ανοδικά κατά 0,34% στο 3,50%, ενώ τα αντίστοιχα ενός και 3μηνών υποχωρούν κατά 0,15% (στο 3,34%) και κατά 0,06% (στο 3,40%) αντιστοίχως

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v