Σε θετικό έδαφος τα ομόλογα

Παρά τις θετικές επισημάνσεις Γκρίνσπαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η συνεχιζόμενη ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενδυνάμωσε την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων. Στα 2,8 δισ. ο τζίρος της εγχώριας αγοράς.

Η διατήρηση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών σε αρνητικό πρόσημο, παρά τις θετικές επισημάνσεις Γκρίνσπαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, και η συνεχιζόμενη ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος, φαίνεται ενδυναμώνουν την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, οι τιμές των οποίων κινούνται ανοδικά.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε κατά κύριο λόγο στα δεκαετή ομόλογα. Η συναλλακτική δραστηριότητα του ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,882 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,497 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,325 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στην νέα έκδοση 10ετών ομολόγων με 682 εκατ. ευρω και στην παλαιότερη έκδοση με 300 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά και διαμορφώθηκε στο 0,32% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,184% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,855%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο overnight υποχώρησε οριακά στο 3,31%, ενώ αμετάβλητο στο επίπεδο του 3,31% παρέμεινε το επιτόκιο των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 3,36% παρέμεινε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, αμετάβλητο στο 3,63% διατηρήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v