Νευρικότητα στις αγορές ομολόγων

Σε υψηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα έκλεισαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, εξακολουθώντας ωστόσο να εμφανίζουν νευρικότητα. Ελαφρά άνοδο σημείωσαν οι τιμές στην εγχώρια αγορά με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 1,4 δισ. ευρώ.

Σε υψηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα έκλεισαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, εξακολουθώντας ωστόσο να εμφανίζουν νευρικότητα. Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων ακολουθούν κατά πόδας τις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες τόσο χθες όσο και σήμερα εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης κυρίως εξαιτίας ορισμένων θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, η συναλλακτική δραστηριότητα του ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,487 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 619 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 818 εκατ.ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στην νέα έκδοση 10ετών ομολόγωνμε 295 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο υποχώρησε οριακά και διαμορφώθηκε στο 0,32% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,227% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,90%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,31%. Αμετάβλητο στο επίπεδο του 3,31% παρέμεινε το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,36% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, με οριακή υποχώρηση στο 3,62% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v