Εκτόξευση των ομολόγων λόγω κεφαλαιαγορών

Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Παρασκευής στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία ενισχύεται ύστερα και από τη νέα υποχώρηση των αγορών (της Wall χθες, και των ευρωαγορών σήμερα) με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ”σίγουρα κέρδη”.

Αισιοδοξία επικρατεί το πρωί της Παρασκευής στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, όπου σημειώνονται ανοδικές τάσεις ύστερα και από τη νέα υποχώρηση των κεφαλαιαγορών, της Wall, αλλά και των ευρωαγορών.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο που παραδοσιακά –σύμφωνα με τους αναλυτές- δεν καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις, κερδίζει σήμερα περί το 0,15%, το αντίστοιχο γερμανικό κινείται ανοδικά κατά 0,29%, ενώ και στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές σημειώνει άνοδο 0,38%, με την απόδοσή του να προσδιορίζεται στο 5,17%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά ομολόγων δίνει πλέον ”σίγουρα κέρδη”, καθώς μόλις δύο ημέρες μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις Γκρίνσπαν, αποδεικνύεται ότι οι μετοχές δεν έχουν ξεφύγει από την κρίση και τονίζουν ότι ”τώρα είναι μόνον θέμα βάθους το κατά πόσο θα επηρεάσει η χρηματιστηριακή κρίση την πορεία των πραγματικών μεγεθών της αμερικανικής οικονομίας”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, η εικόνα παραμένει αρνητική, καθώς το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,12% στο 3,34%, το αντίστοιχο 3μηνών υποχωρεί οριακά κατά 0,06% και διαμορφώνεται στο 3,40%, ενώ το euribor 6μηνών χάνει 0,77% και κυμαίνεται στο 3,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v