Ανοδικές οι τάσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων διαμορφώθηκε στις 33 μονάδες βάσης, ενώ ο όγκος των συναλλαγών στην εγχώρια αγορά ανήλθε στα 1,4 δισ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενισχυμένες από το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στις χρηματιστηριακές αγορές.

Το δεκαετές bund σημείωσε άνοδο 0,06% στις 100,80 μονάδες, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,90%, ενώ ο αντίστοιχος ελληνικός τίτλος σημείωσε άνοδο 0,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 100,09 μονάδες και την απόδοσή του να ανέρχεται στο 5,23%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων διαμορφώθηκε στις 33 μονάδες βάσης, ενώ ο όγκος των συναλλαγών στην εγχώρια αγορά ανήλθε στα 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 600 εκατ. ευρώ, εντολές πώλησης.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Ειδικότερα, το επιτόκιο στη διάρκεια των έξι μηνών διαμορφώνεται στο 3,50%, ενώ τα αντίστοιχα ενός και τριών μηνών υποχωρούν κατά 0,15% και 0,06% και διαμορφώνονται στο 3,34% και 3,40% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v