Η αστάθεια ευνοεί τα ομόλογα

Εξακολουθούν να ευνοούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα από την αστάθεια των χρηματιστηριακών αγορών. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα της ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,155 δισ. ευρώ.

Εξακολουθούν να ευνοούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα από την αστάθεια των χρηματιστηριακών αγορών. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα της ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,155 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,23 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 925 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων (Μάιος 2012) με 350 εκατ. ευρώ και στην παλαιότερη (Μάιος 2011) με 250 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο υποχώρησε οριακά και διαμορφώθηκε στο 0,32% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,15% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,83%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 3,30%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,34% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ επίσης αμετάβλητο, στο 3,60% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v