Σημαντική διεύρυνση του περιθωρίου

Η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,031 δισ. ευρώ, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης υπήρξε η σημαντική διεύρυνση του περιθωρίου. Οο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων.

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές από τα χθεσινά τους επίπεδα ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στην εγχώρια αγορά ομολόγων. Η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,031 δισ. ευρώ, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης υπήρξε η σημαντική διεύρυνση του περιθωρίου.

Το ενδιαφέρον μοιράστηκε μεταξύ αγοραστών και πωλητών, με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών να παρατηρείται στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων (Μάιος ΄12) με 402 εκατ. ευρώ και στην έκδοση 20 ετών ομολόγων (Οκτ. 22) με 370 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε και διαμορφώθηκε στο 0,353% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,073% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,72%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,33%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,35% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με υποχώρηση στο 3,50% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v