Ομόλογα: Με το βλέμμα στα χρηματιστήρια

Με υποχώρηση κινούνται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Πέμπτης ύστερα από την εντυπωσιακή άνοδο της Wall χθες, με τους αναλυτές ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί για τη διάρκεια της εν λόγω πορείας.

Πτωτικά κινούνται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από το εντυπωσιακό ράλι ανόδου της Wall χθες, ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι η τάση ενδέχεται να αντιστραφεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με υποχώρηση 0,03%, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση για το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,28%, ενώ σταθερότερη είναι η εγχώρια αγορά, όπου το ελληνικό 10ετές παραμένει αμετάβλητο με την απόδοσή του στο 5,06%.

Ωστόσο, και παρά την άνοδο των αξιών των μετοχών, οι αναλυτές εκφράζουν επιφύλαξη για το κατά πόσον θα διατηρηθεί η πτωτική τάση στην αγορά ομολόγων, καθώς επισημαίνουν ότι η άνοδος στις κεφαλαιαγορές είναι τεχνικής φύσεως (ήδη το κλίμα έχει αντιστραφεί στη Φρανκφούρτη). Τονίζουν πάντως, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα χρηματιστήρια.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor κινούνται ανοδικά κατά 0,06% το ενός μηνός στο 3,35%, ενώ ανοδικά κατά 0,09% στο 3,38% βρίσκεται το euribor 3μηνών, και αμετάβλητο στο 3,41% το αντίστοιχο 6μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v