Η αστάθεια των μετοχών ενισχύει τα ομόλογα

Η συνεχής αστάθεια στα χρηματιστήρια ενισχύει τη δυναμική των ομολόγων, τα οποία κινούνται με τάσεις ανόδου στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Παρασκευής, ενώ υποτονική είναι η εικόνα στη διατραπεζική.



Ενισχύεται η δυναμική των ομολόγων λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας των διεθνών κεφαλαιαγορών, ενώ υποτονική είναι το πρωί της Παρασκευής η εικόνα στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα και ενώ το 10ετές ευρωπαϊκό βρίσκεται στο οριακό +0,005%, το αντίστοιχο γερμανικό κερδίζει 0,18% και στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,04% με την απόδοσή του στο 5,07%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι δεν είναι μόνο η πτώση των χρηματιστηρίων, αλλά και τα άσχημα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ, τα οποία ενισχύουν τη δυναμική των ομολογιών και την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε αυτές.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, η εικόνα είναι υποτονική καθώς, παρά το γεγονός ότι το euribor 1μηνός παραμένει σταθερό στο 3,35%, τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,15% (στο 3,38%) και κατά 0,25% (στο 3,41%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v