Σε πτώση τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Στη μερική βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών αγορών και στις ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών, οφείλεται, σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς, η πτώση των τιμών των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Στη μερική βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών και στις ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών, οφείλεται, σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς, η πτώση των τιμών των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων έχει διευρυνθεί σημαντικά και διαμορφώνεται στις 37 μονάδες βάσης. Ειδικότερα, τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα κινούνται σε ένα εύρος 101,05 - 101,09 μονάδων, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,10%, ενώ οι αντίστοιχοι γερμανικοί τίτλοι κινούνται στο επίπεδο των 109,17 μονάδων, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 4,84%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημειώνουν αξιόλογες μεταβολές. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διαμορφώνεται στο 3,33%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώνεται και το επιτόκιο των δύο ημερών, ενώ αμετάβλητο στο 3,35% παραμένει το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Το επιτόκιο euribor στη διάρκεια τουέτους υποχωρεί οριακά και διαμορφώνεται στο 3,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v