Αγορές και PMI ευρωζώνης ενισχύουν τα ομόλογα

Ανοδικές τάσεις το πρωί της Δευτέρας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς η υποχώρηση των ευρωαγορών από τη μία, αλλά και τα μακροοικονομικά νέα της ευρωζώνης, ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ομολογίες.

Χαμόγελα από το πρωί στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων η οποία κινείται ανοδικά, αφενός λόγω της πτώσης των κεφαλαιαγορών, αφετέρου λόγω της ανακοίνωσης κακών μακροοικονομικών στοιχείων για την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με άνοδο 0,1%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές καταγράφει άνοδο 0,47% με την απόδοσή του στο 4,99%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σημερινή πορεία της αγοράς ομολόγων δεν επηρεάζεται μόνον από τη γνωστή σχέση μετοχών – ομολογιών, αλλά και από την είδηση για υποχώρηση του δείκτη παροχής υπηρεσιών, PMI, της ευρωζώνης τον Ιούλιο. Οι ίδιοι, τονίζουν ότι όσο το αβέβαιο κλίμα για την ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζεται, τόσο θα ενισχύονται τα ομόλογα.

Στη διατραπεζική αγορά η εικόνα είναι διαφορετική με τα euribor να υποχωρούν. Το επιτόκιο euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,21% στο 3,33%, και κατά 0,42% υποχωρεί το αντίστοιχο 3μηνών διαμορφούμενο στο 3,34%. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει το euribor 6μηνών, της τάξεως του 1,30%, και προσεγγίζει το 3,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v