Κάμπτονται τα ομόλογα

Υποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, εξαιτίας της βελτίωσης του χρηματιστηριακού κλίματος. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων εξακολουθεί να διαμορφώνεται στις 36,5 μονάδες βάσης.

Υποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, εξαιτίας της βελτίωσης του χρηματιστηριακού κλίματος. Τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα διαμορφώνονται στο επίπεδο των 108,74 μονάδων, κινούμενα σε ένα εύρος 108,60 - 108,78 μονάδων. Οι αντίστοιχοι ελληνικοί τίτλοι λήξης 2012 κινούνται σε ένα εύρος 100,64 - 100,69 μονάδες, με την απόδοσή τους να φτάνει το 5,16%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων εξακολουθεί να διαμορφώνεται στις 36,5 μονάδες βάσης, ενώ ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ξεπερνά ήδη το 1 δισ. ευρώ.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημειώνουν αξιόλογες μεταβολές. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχωρεί στο 3,31%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώνεται και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,35% παραμένει το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και με υποχώρηση στο 3,50% διαμορφώνεται στο επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v