Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για ομόλογα

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ πυροδότησαν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως για γερμανικά ομόλογα. H συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,4 δισ. ευρώ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ πυροδότησαν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως για γερμανικά ομόλογα.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,44 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 960 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση πενταετών ομολόγων (Απρ. ’07) με 265 εκατ. ευρώ, καθώς και στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων με 236 εκατ. Το περιθώριο περιορίστηκε οριακά και διαμορφώθηκε στο 0,345% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,12% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,77%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,38%. Το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών διατηρήθηκε στο επίπεδο του 3,32%. Αμετάβλητο στο 3,35% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με οριακή υποχώρηση στο 3,55% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v