Ανοδικά τα ομόλογα παρά την ώθηση των μετοχών

Παρά την ανοδική τάση των μετοχών κατά το χθεσινοβραδινό κλείσιμο της Wall και σήμερα στην Ευρώπη, ανοδικά κινούνται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά επανακάμπτοντας από την οριακή υποχώρηση που σημείωναν χθες το πρωί.

Επανακάμπτουν τα ομόλογα από τη χθεσινή μικρή υποχώρηση (το πρωί) παρά το γεγονός ότι οι κεφαλαιαγορές δείχνουν να αντιδρούν θετικά. Οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη FED αποτελούν τον κύριο λόγο της συμπεριφοράς της αγοράς ομολογιών.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές κινείται με οριακή άνοδο 0,06%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές καταγράφει ανοδική τάση κατά 0,30% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 4,93%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το ”περίεργο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης” είναι η ανάλογη και όχι όπως θα ήταν λογικό, αντιστρόφως ανάλογη, πορεία μεταξύ αγορών – ομολόγων, τουλάχιστον όπως αυτή διαγράφεται από χθες το βράδυ. Εξηγούν, ότι οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη FED επισκιάζουν την άνοδο των αγορών και αποτελούν την κύρια αιτία για την ανοδική πορεία των ομολόγων.

Στη διατραπεζική αγορά η εικόνα είναι μικτή, καθώς ενώ το euribor 1μηνός κινείται ανοδικά κατά 0,06% στο 3,32%, τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,06% το πρώτο και 1,07% το δεύτερο και διαμορφώνονται στο 3,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v