Ελαφρά άνοδος στα ομόλογα

Η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία (βιομηχανικές παραγγελίες), ώθησαν υψηλότερα την αγορά ομολόγων, ενώ θετικά λειτούργησαν και οι προβλέψεις της BoE για αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στη Βρετανία.

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν τα ομόλογα στην δευτερογενή αγορά εκμεταλλευόμενα την νευρικότητα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές αλλά και τα αρνητικά στοιχεία από το μακροοικονομικό μέτωπο (βιομηχανικές παραγγελίες).

Παράλληλα, προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησαν οι προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν μάλιστα, υπό το φως της μείωσης των εκτιμήσεων της Merill Lynch για το ΑΕΠ στην ευρωζώνη το 2002 και το 2003, πως οι τάσεις στην αγορά των ομολόγων παραμένουν ανοδικές, ιδιαίτερα από την διαφαινομένη αδυναμία των αγορών να αποκτήσουν momentum.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών πραγματοποιήθηκε στο 5ετές ομόλογο (410 εκατ. ευρώ), ενώ το περιθώριο διαμορφώθηκε στις 0,3484 μονάδες.

Ανοδικά κατά 0,11% κινήθηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, διαμορφούμενη στο 4,95% ενώ ανάλογα (0,03%) κινήθηκε το αντίστοιχο γερμανικό 10ετές, με την απόδοση του να διαμορφώνεται στα 4,6%.

Στην διατραπεζική αγορά επικράτησαν τα θετικά πρόσημα, με το euribor 1μηνός να υποχωρεί κατά 0,12%, διαμορφούμενο στα 3,33%, ενώ το euribor 3μηνών ενισχύεται κατά 0,27%, διαμορφούμενο στα 3,33%. Το euribor 6μηνών κινείται ανοδικά κατά 0,87%, στα 3,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v