Αγορές και γερμανική ανεργία ”ρίχνουν” τα ομόλογα

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς επηρεάζονται αφενός από τη θετική αντίδραση των ευρωαγορών, αφετέρου από την είδηση για μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση της γερμανικής ανεργίας.

Υποχωρούν το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επηρεαζόμενα αφενός από τη θετική αντίδραση των ευρωαγορών, αφετέρου από την είδηση για μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση της γερμανικής ανεργίας.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 0,25%, ενώ και στην εγχώρια αγορά η τάση είναι ανάλογη με το αντίστοιχο ελληνικό να υποχωρεί κατά 0,08% και την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,97%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι στη σημερινή πορεία των ομολογιών συμβάλλουν σημαντικά οι μακροοικονομικές ειδήσεις από τη Γερμανία, όπου η ανεργία αυξήθηκε κατά 8.000 άτομα (αριθμός ωστόσο μικρότερος του αναμενόμενου), ενώ οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 3,2% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση της τάξης του 1,4%.

Στη διατραπεζική αγορά η εικόνα είναι θετική με τα euribor να κινούνται ανοδικά κατά 0,12% το 1μηνός που διαμορφώνεται στο 3,30%, κατά 0,27% το 3μηνών (στο 3,33%) και κατά 0,87% το αντίστοιχο 6μηνών που προσεγγίζει το 3,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v