Πτωτικές τάσεις στα ομόλογα

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά των ομολόγων, ύστερα από την ανοδική πορεία των μετοχών, αλλά και την έκθεση της ΕΚΤ για την οικονομία της ευρωζώνης, ενώ οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την FED δεν στάθηκαν ικανές να κρατήσουν το momentum.

Πτωτικά κινήθηκε η δευτερογενής αγορά ομολόγων, ύστερα από την σημαντική ενίσχυση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ οι αρχικές ελπίδες, για μείωση των επιτοκίων από τη FED, εξανεμίστηκαν γρήγορα.

Πιέσεις δέχθηκαν επίσης τα ομόλογα από τη μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ, για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων, οι συναλλαγές κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα (3,013 δισ. ευρώ), ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των συναλλαγών παρατηρήθηκε στο 3ετές ομόλογο με 320 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στις 0,35 μονάδες, από 0,34 μονάδες την προηγούμενη ημέρα.

Υποχώρηση κατά 0,29% κατέγραψε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, διαμορφούμενη στα 4,94%, ενώ ανάλογα κινήθηκε (0,52%) το αντίστοιχο γερμανικό, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,59%. Το αμερικάνικο 10ετές καταγράφει ελαφρά υποχώρηση (0,03%), με την απόδοσή να διαμορφώνεται στο 4,33%.

Στην διατραπεζική αγορά το euribor 1μηνός κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,03%, διαμορφούμενο στα 3,33%, ενώ το euribor 6μηνών υποχωρεί οριακά (0,06%), με την απόδοση του να διαμορφώνεται στο 3,33%. Το euribor 6μηνών κινείται καθοδικά κατά 1,07%, διαμορφούμενο στα 3,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v