Ελαφρά άνοδος για τα ομόλογα

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται τα ομόλογα στην δευτερογενή αγορά, λόγω της πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αλλά και ελλείψει μακροοικονομικών νέων, ενώ η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στην αυριανή συνεδρίαση της FED για τα επιτόκια.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, λόγω της αρνητικής πορείας των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως σήμερα και μέχρι την αυριανή συνεδρίαση της αρμόδιας νομισματικής επιτροπής της FED, η οποία θα λάβει αποφάσεις για την πορεία των επιτοκίων, η προσοχή των επενδυτών θα είναι στραμμένη σχεδόν αποκλειστικά στις αγορές, αφού δεν αναμένονται σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Εξάλλου, σε έκδοση ομολόγων (Τ – Bills) αξίας 2 δισ. ευρώ και διάρκειας 12 εβδομάδων προέβη η Γαλλική κυβέρνηση, ενώ η Γερμανία προέβη στην έκδοση ομολόγων (Zero - coupon) αξίας 5 δισ. ευρώ και διάρκειας 23 εβδομάδων.

Στο 4,9% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ανοδικά κατά 0,09%, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό κινείται ανάλογα (0,03%) με την απόδοση του να διαμορφώνεται στα 4,5%.

Στη διατραπεζική αγορά το euribor 1μηνός κινείται σταθεροποιητικά, στα 3,33%, ενώ το euribor 6μηνών υποχωρεί ελαφρά (0,06%), διαμορφούμενο στα 3,34%. Αμετάβλητο παραμένει το euribor 6μηνών, διαμορφούμενο στα 3,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v