Ανοδικά κινήθηκε η αγορά ομολόγων

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν τα μακροοικονομικά νέα (βρετανικός πληθωρισμός) στην αγορά των ομόλογων, η οποία κινήθηκε ανοδικά επωφελούμενη και από την νευρικότητα των αγορών. Στο 4,9% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς.

Τα θετικά νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο (βρετανικός πληθωρισμός κάτω από το 2,5%), η νευρικότητα των αγορών, αλλά και οι απώλειες που καταγράφουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, χάρισαν χαμόγελα στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων, τα οποία σημείωσαν άνοδο.

Αναλυτές της αγοράς μάλιστα, διατείνονται πως οι αποδόσεις των ομολόγων ενέχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου, αφού δεν τίθεται θέμα αύξησης επιτοκίων και οι αγορές δεν φανερώνουν σημάδια επανάκαμψης.

Εξάλλου, σε υποβάθμιση των ομολόγων της βραζιλιάνικης κυβέρνησης προχώρησε ο επενδυτικός οίκος της Moody’s, από Β1 σε Β2 και στην ίδια θέση με εκείνα της Νικαράγουας και της Ονδούρας.

Στο 4,5% διαμορφώνεται η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, ενισχυμένο κατά 0,3%, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό κινείται ανάλογα (0,24%), με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,9%.

Στη διατραπεζική αγορά το euribor 1μηνός υποχωρεί οριακά κατά 0,03%, διαμορφούμενο στα 3,33%, ενώ το euribor 3μηνών παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό, διαμορφούμενο στα 3,34%. Το euribor 6μηνών υποχώρησε οριακά κατά 0,06%, διαμορφούμενο στα 3,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v