Ανοδικά η δευτερογενής αγορά ομολόγων

Τα αρνητικά macro νέα, η διολίσθηση των αγορών που ακολούθησε και η ενίσχυση του ευρώ, ωφέλησαν την αγορά ομολόγων που κινήθηκε θετικά, με εξαίρεση το ελληνικό 10ετές, η απόδοση του οποίου διαμορφώνεται στο 4,89%.

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, αφού επωφελήθηκαν από τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, την ακόλουθη διολίσθηση των χρηματιστηριακών αγορών αλλά και την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Κύκλοι της αγοράς επεσήμαναν για άλλη μια φορά πως όσο οι χρηματιστηριακές αγορές και κυρίως η Wall, δεν αποκτήσουν δυναμική και σταθερότητα, η αγορά των ομολόγων θα εισπράττει τα κέρδη από τη δυσαρέσκεια των ανερμάτιστων επενδυτών.

Εξάλλου, αύξηση κατά 0,15% κατέγραψαν τα ομόλογα της Deutsche Telekom, ύστερα από το πρόγραμμα περικοπής κόστους που ανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλός της.

Ανοδικά κατά 0,03% κινείται το γερμανικό δεκαετές, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4.57%, ενώ το ελληνικό δεκαετές υποχωρεί κατά 0,7%, διαμορφούμενο στο 4,89%. Στις ΗΠΑ το δεκαετές αυξάνεται κατά 0,06%, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,23% και με ανοδικές τάσεις.

Στη διατραπεζική αγορά κυριαρχούν τα θετικά πρόσημα με το euribor 1μηνός να κινείται θετικά κατά 0,06%, διαμορφούμενο στα 3,32%, ενώ αντίστοιχα ανοδικά (0,39%) κινείται το euribor 3μηνών, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 3,55%. Το euribor 6μηνών κινείται ανοδικά κατά 1,43%, διαμορφούμενο στα 3,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v