Ανοδικά τα ομόλογα - πτώση στα euribor

Μικρή άνοδο κατέγραψε η δευτερογενής αγορά των ομολόγων, λόγω της πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αλλά και ύστερα από τις ανακοινώσεις της FOMC για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ελαφρά άνοδο σημειώνουν τα ομόλογα, υπό το φως των ανακοινώσεων της FOMC για τα επιτόκια και τις προειδοποιήσεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και λόγω της νέας σημαντικής πτώσης που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτές της Societe Generale υποστηρίζουν πως αν και τα επιτόκια παρέμειναν σταθερά, τα σινιάλα της FOMC πιθανόν να υποδηλώνουν πως η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας διπλής βύθισης (double – dip).

Παράλληλα κύκλοι της αγοράς επικεντρώνουν την προσοχή τους στην πορεία της καταναλωτικής ζήτησης, η οποία θα αποτελέσει κρίσιμη παράμετρο στην πορεία των επιτοκίων και των ομολόγων γενικότερα.

Εξάλλου, σε έκδοση ομολόγων αξίας 1 δισ. δολ. και διάρκειας 10 ετών προχώρα η SBC, δίχως όμως να έχει καθοριστεί το ύψους του επιτοκίου (κουπονιού), ενώ σε Α2 αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Σλοβενίας η Μοοdy’s.

Στο 4,9% διαμορφώνεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, κινούμενο ανοδικά κατά 0,3%, ενώ ανάλογα (0,2%) κινείται το γερμανικό 10ετές, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,5%.

Στην διατραπεζική αγορά το euribor 1μηνός κινείται πτωτικά κατά 0,18%, διαμορφούμενο στα 3,32%, ενώ το euribor 3ηνών, υποχωρεί κατά 0,42%, διαμορφούμενο στα 3,32%. Το euribor 6μηνών διαμορφώνεται στα 3,32%, πτωτικά κατά 1,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v