Πτωτικές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της καλύτερης απόδοσης των χρηματιστηριακών αγορών, αλλά και των φόβων αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της καλύτερης απόδοσης των χρηματιστηριακών αγορών, αλλά και των φόβων αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό δεκαετές ομόλογο υποχώρησε κατά 0,38% και και η τιμή του διαμορφώθηκε στο 110,39, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό δεκαετές ομόλογο υποχώρησε κατά 0,15% και η απόδοσή του ανήλθε στο 4,94%. Οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ ανήλθαν στα 1,6 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η σημερινή πτώση των τιμών δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κερδοφορίας, η κάμψη των τιμών είναι θεμιτή. Στην πτώση των τιμών συνέβαλε επίσης η σημαντική αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος στην ευρωζώνη κατά τον μήνα Ιούνιο.

Στο μεταξύ στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους εμφάνισαν μεικτές τάσεις. Ειδικότερα, το euribor τριών μηνών παρέμεινε σταθερό στο 3,35%, ενώ το euribor ενός μηνός κινήθηκε με οριακή άνοδο 0,03% στο 3,32%, ενώ το euribor έξι μηνών υποχώρησε επίσης οριακά και διαμορφώθηκε στο 3,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v