Οριακές μεταβολές στην αγορά ομολόγων

Οριακά ανοδική παραμένει η τάση στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων το πρωί της Τρίτης και λόγω των ρευστοποιήσεων στις ευρωαγορές, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά τελεί εν αναμονή της ανακοίνωσης του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής βρίσκεται η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία κινείται οριακά ανοδικά και λόγω των ρευστοποιήσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται κατά 0,04% ανοδικά, ενώ αμετάβλητο παραμένει το αντίστοιχο γερμανικό, και κατά 0,08% κινείται ανοδικά το αντίστοιχο ελληνικό στην εγχώρια αγορά, με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 4,93%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι ”ξενίζει ότι τα ομόλογα κινούνται παράλληλα με την χθεσινή πορεία των αμερικανικών μετοχών”, αποδίδουν ωστόσο την οριακά ανοδική τάση στη μικτή κατάσταση που επικρατεί στις ευρωαγορές. Όπως οι ίδιοι τονίζουν το κλίμα θα ξεκαθαρίσει όταν ανακοινωθεί αργότερα το μεσημέρι ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Ιουνίου της ευρωζώνης, που ουσιαστικά θα κρίνει πως θα κινηθεί η ευρωπαϊκή οικονομία τους επόμενους μήνες.

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή, καθώς ενώ το euribor κινείται ανοδικά κατά 0,03% και διαμορφώνεται στο 3,40%, τα αντίστοιχα επιτόκια ενός και 3μηνών υποχωρούν κατά 0,03% (στο 3,32%) και κατά 0,21% (στο 3,35%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v