Υποχωρούν λόγω ρευστοποιήσεων τα ομόλογα

Με τάσεις υποχώρησης κινείται το πρωί της Τετάρτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, κυρίως λόγω συντονισμένων ρευστοποιήσεων από επενδυτικά σχήματα, ενώ μικτή είναι η εικόνα στη διατραπεζική αγορά.

Υποχωρούν το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς παρατηρούνται συντονισμένες κινήσεις ρευστοποιήσεων από επενδυτικά σχήματα. Μικτή καταγράφεται η εικόνα στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,035, ενώ το γερμανικό κατά 0,33% και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό υποχωρεί κατά 0,15% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 4,94%.

Οι αναλυτές δείχνουν να μην ανησυχούν για τη σημερινή τάση στην αγορά ομολογιών, καθώς επισημαίνουν ότι μετά μια παρατεταμένη περίοδο κερδοφορίας είναι λογικά και θεμιτά μικρά διορθωτικά ”διαλείμματα”. Επισημαίνουν ότι, το ενδιαφέρον για τη σημερινή ημέρα εστιάζεται στην ανακοίνωση του δείκτη εμπορικού ισοζυγίου Μαϊου – Ιουνίου της ευρωζώνης αργότερα το μεσημέρι, που ενδέχεται να διαμορφώσει και την τάση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα είναι μικτή, καθώς το euribor 3μηνών παραμένει σταθερό στο 3,35%, ενώ το euribor 1μηνός κινείται με οριακή άνοδο 0,03% στο 3,32% και το αντίστοιχο 6μηνών υποχωρεί με τον ίδιο ρυθμό, διαμορφούμενο στο 3,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v