Οι ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη ευνόησαν τα ομόλογα

Το μικρό συναλλακτικό ενδιαφέρον ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών αγορών ομολόγων, οι οποίες ωστόσο κατάφεραν να κλείσουν με θετικό πρόσημο εξαιτίας της αρνητικής πορείας των χρηματιστηριακών αγορών. Στην εγχώρια αγορά οι τιμές παρέμειναν σταθερές και οι συναλλαγές δεν ξεπέρασαν τα 1,3 δισ. ευρώ.

Το μικρό συναλλακτικό ενδιαφέρον και η αστάθεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών αγορών ομολόγων, οι οποίες ωστόσο κατάφεραν να κλείσουν με θετικό πρόσημο εξαιτίας των ρευστοποιήσεων στις χρηματιστηριακές αγορές. Οι τιμές των δεκαετών τίτλων ακολούθησαν και σήμερα πορεία αντίστροφη των δεικτών των χρηματιστηριακών αγορών.

Ειδικότερα, τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα αναφοράς σημείωσαν μικρή άνοδο και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 110,48 μονάδες. Στην έστω και μικρή ενίσχυση των τιμών συνέβαλε επίσης και η ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο.

Στην εγχώρια αγορά οι τιμές του δεκαετούς ομολόγου λήξης 2012 κινήθηκαν σε ένα εύρος 102,34 - 102,37 μονάδων, με την απόδοσή τους να υποχωρεί και να διαμορφώνεται στο 4,94%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων συρρικνώθηκε στις 37 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ δεν ξεπέρασε τα 1,3 δισ. ευρώ.

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή, καθώς το euribor κινείται ανοδικά κατά 0,03% και διαμορφώνεται στο 3,40%. Τα euribor ενός και τριών μηνών υποχωρούν κατά 0,03% και διαμορφώνονται στο 3,32% και 3,35% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v