Στις 34,5 μονάδες βάσης το spread

Υποχώρησαν οι τιμές των ομολόγων τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές κυρίως εξαιτίας της ανόδου των χρηματιστηριακών αγορών. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων περιορίστηκε στις 34,5 μονάδες βάσης.

Υποχώρησαν οι τιμές των ομολόγων τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές κυρίως εξαιτίας της ανόδου των χρηματιστηριακών αγορών. Οι γερμανικοί δεκαετείς τίτλοι κινήθηκαν σταθερά πτωτικά και η τιμή τους ανήλθε στις 109,75 μονάδες, από 110 μονάδες στο σημερινό άνοιγμα.

Σήμερα η στατιστική υπηρεσία της Γερμανία ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρω-ζώνης ανήλθε στο 0,3%, από 0,2% που ήταν οι προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ προέβλεψε ότι και για το δεύτερο τρίμηνο του έτους η οικονομία της Γερμανίας σημείωσε ανάπτυξη κατά 0,3%, έναντι εκτιμήσεων για 0,25%.

Στην εγχώρια αγορά τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα λήξης 2012 ακολούθησαν αντίστοιχη πορεία με την τιμή τους να κινείται σε ένα εύρος 101,67 - 101,73 μονάδων, και την απόδοσή τους να φτάνει το 5,03%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων περιορίστηκε στις 34,5 μονάδες βάσης, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 2 δις. ευρώ.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν εμφάνισαν αξιόλογες μεταβολές. Έτσι το επιτόκιο euribor ενός μηνός διαμορφώθηκε στο 3,33%, το αντίστοιχο τριών μηνών σημείωσε ελαφρά άνοδο και διαμορφώθηκε 3,36%, ενώ και το euribor έξι μηνών διαμορφώθηκε στο 3,42%.

Στο μεταξύ κατά την προχθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων, υποβλήθηκαν συμπληρωματικές προσφορές. Ειδικότερα, 24 εκατ. ευρώ για έντοκα 52 εβδομάδων, 15 εκατ. ευρώ για έντοκα 26 εβδομάδων και 15 εκατ. ευρώ για έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v