Ανοδική ανάπαυλα στις αγορές ομολόγων

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές, με την εγχώρια αγορά να ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση μετά το πτωτικό διάλειμμα των τελευταίων ημερών. Το spread διαμορφώθηκε στις 34,5 μονάδες βάσης.

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές, με την εγχώρια αγορά να ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση μετά το πτωτικό διάλειμμα των τελευταίων ημερών. Ειδικότερα, οι τιμές των γερμανικών δεκαετών ομολόγων αναφοράς έκλεισαν στις 109,80 μονάδες, κινούμενα σε ένα εύρος 109,53 - 109,88 μονάδων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η άνοδος αποδίδεται στην υποχώρηση των τιμών των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η οποία έχει διακόψει την ανοδική τάση των τελευταίων ημερών. Άνοδος καταγράφηκε και στην εγχώρια αγορά με τα δεκαετή ομόλογα λήξης 2012 τα οποία έκλεισαν 101,76 μονάδες κινούμενα σε ένα εύρος 101,74 - 101,79 μονάδων, και την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,003%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων περιορίστηκε στις 34,5 μονάδες βάσης.

Παρατηρητές της αγοράς αναφέρουν ότι η νευρικότητα που επικράτησε στην αγορά τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να συνεχιστεί, μετά την ανακοίνωση της FED ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή νομισματικής πολιτικής. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, πενταετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου 4,65% ετησίως και λήξης 19 Απριλίου 2007.Το ποσό που θα δημοπρατηθεί ανέρχεται στα 1.000 εκατ. ευρώ.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους ακολουθούν μικτές τάσεις. Ειδικότερα, το euribor ενός μηνός διαμορφώθηκε στο 3,33%, ενώ τα αντίστοιχα τριών και έξι μηνών υποχώρησαν οριακά και διαμορφώθηκαν στο 3,36% και 3,41% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v