Το Ifo ενίσχυσε τις τιμές των ομολόγων

Η πτώση των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε συνδυασμό με την υποχώρηση για τρίτο συνεχή μήνα του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (Ifo), συνέβαλε στην άνοδο των τιμών των ομολόγων. Στο 4,9% η απόδοση του 10ετούς.

Η πτώση των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε συνδυασμό με την υποχώρηση για τρίτο συνεχή μήνα του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (Ifo), συνέβαλε στην άνοδο των τιμών των ομολόγων.

Ειδικότερα, το ευρωπαϊκό δεκαετές ομόλογο αναφοράς έκλεισε με άνοδο 0,04%, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό έκλεισε με άνοδο 0,29%. Στην εγχώρια αγορά ο ελληνικός δεκαετής τίτλος αναφοράς έκλεισε με άνοδο 0,51% και η απόδοσή του διαμορφώθηκε στα 4,9%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων περιορίστηκε στις 33,5 μονάδες βάσης.

Ο γερμανικός δείκτης Ifo, υποχώρησε για το μήνα Αύγουστο στο 88,8 έναντι 89,9 τον Ιούλιο, σημειώνοντας μεγαλύτερης της αναμενόμενης πτώση. Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, το νέο αυτό στοιχείο εντείνει τους φόβους περί επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής οικονομίας, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα στρέψει περισσότερους επενδυτές στο ”καταφύγιο” των ομολογιακών αγορών.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Ειδικότερα, τα euribor ενός και τριών μηνών παρέμειναν αμετάβλητα στο 3,33% και 3,36% αντίστοιχα, ενώ μικρή υποχώρηση 0,29% σημείωσε το euribor έξι μηνών το οποίο διαμορφώθηκε στο 3,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v