Μειωμένο ενδιαφέρον στην αγορά ομολόγων

Η διαφαινόμενη ανάκαμψη του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές, επηρεάζει αρνητικά την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που κινείται πτωτικά το πρωί της Δευτέρας, ενώ θετικό είναι το κλίμα στη διατραπεζική αγορά.

Υποτονικό το κλίμα το πρωί της Δευτέρας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει στραφεί ξανά στις μετοχές. Αντίθετα, θετικό είναι το κλίμα στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01% ενώ την ίδια τάση ακολουθεί και το αντίστοιχο γερμανικό (-0,21%). Και στην εγχώρια αγορά η τάση είναι πτωτική με το ελληνικό 10ετές να υποχωρεί κατά 0,07% και την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,01%.

Αναλυτές της Dresdner Bank τόνιζαν το πρωί ”η στροφή των επενδυτών στις μετοχές, θα κάνει την αγορά ομολόγων να υποφέρει”. Εξηγούσαν δε ότι η αισιοδοξία των επενδυτών για τις μετοχές ενδέχεται να διαρκέσει αρκετά, με τα ομόλογα να περνούν σε δεύτερη φάση.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor κινούνται ανοδικά, με εξαίρεση το euribor 3μηνών που παραμένει αμετάβλητο στο 3,36%. Τα αντίστοιχα ενός και 6μηνών κινούνται με άνοδο 0,06% (στο 3,33%) και 0,09% (στο 3,42%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v