Αναμένουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη τα ομόλογα

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται από το πρωί η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς μετά το χθεσινό θετικό κλείσιμο της Wall, το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί και πάλι στις μετοχές, ενώ υποτονικό είναι το κλίμα και στη διατραπεζική αγορά.

Πτωτικά –με ελάχιστες εξαιρέσεις- διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς μετά το χθεσινό θετικό κλείσιμο της Wall, το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί και πάλι στις μετοχές. Υποτονική και η εικόνα στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές υποχωρεί οριακά κατά 0,005% ενώ το αντίστοιχο γερμανικό υποχωρεί κατά 0,19%. Αντίθετα, ανοδική είναι η τάση στην εγχώρια αγορά, με το ελληνικό 10ετές να κινείται ανοδικά κατά 0,09% και την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,00%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές παρά τις εξαιρέσεις, το κλίμα στην αγορά ομολόγων είναι υποτονικό, καθώς οι μετοχές έχουν επιδοθεί σε ένα ράλι ανόδου τις τελευταίες ημέρες. Υποστηρίζουν ωστόσο, ότι η τάση σήμερα θα διαμορφωθεί μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, που θα δώσει στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στη διατραπεζική αγορά η κίνηση είναι υποτονική, με το euribor 1μηνός να παραμένει αμετάβλητο στο 3,33%, το αντίστοιχο τριών μηνών να υποχωρεί κατά 0,03% και να διαμορφώνεται στο 3,36%, ενώ και το euribor 6μηνών υποχωρεί κατά 0,20% και κυμαίνεται στο 3,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v