Νευρικότητα στα ομόλογα λόγω αντιφατικών στοιχείων

Νευρικότητα επικράτησε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της ανόδου των μετοχικών τιμών, αλλά και των αντιφατικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Νευρικότητα επικράτησε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της ανόδου των μετοχικών τιμών αλλά και των αντιφατικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Η τιμή του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου διαπραγμαεύεται στις 102,72 μονάδες ενισχυμένο κατά 0,12% από το χθεσινό του κλείσιμο, και την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,65%. Οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων κατέγραψαν σημαντική πτώση μετά την καλύτερη του αναμενομένου εξέλιξη του δείκτη παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, αλλά μια ώρα αργότερα οι τάσεις αντιστράφησαν μετά την ανακοίνωση της απροσδόκητης μείωσης της αμερικανικής εμπιστοσύνης.

Οι ελληνικοί τίτλοι έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα από το σημερινό τους άνοιγμα. Η τιμή του δεκαετούς ομολόγου λήξης 2012 διαμορφώθηκε στις 101,83 μονάδες, ενώ αντίστοιχα η απόδοσή τους διαμορφώθηκε στο 5%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων περιορίστηκε στις 33,5 μονάδες βάσης.

Στο μεταξύ σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία ομολόγων πενταετούς διάρκειας ύψους 1.000 εκατ. ευρώ. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,29%, ελαφρώς χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς. Συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 4,895 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό υπερκαλύφθηκε κατά 4,90 φορές.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν κατέγραψαν αξιόλογες μεταβολές. Το euribor ενός μηνός παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,33%, το αντίστοιχο τριών μηνών υποχχώρησε οριακά στο 3,36%, ενώ το euribor έξι μηνών υποχώρησε κατά 0,20% και διαμορφώθηκε στο 3,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v