Ο γερμανικός Ifo ωθεί τα ομόλογα

Ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Τετάρτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ειδικά μετά την ανακοίνωση της υποχώρησης για τρίτο συνεχή μήνα του δείκτη Ifo Γερμανίας, που οδηγεί σε αρνητικό έδαφος τις ευρωαγορές.

Η ανακοίνωση της υποχώρησης –για τρίτο συνεχή μήνα- του γερμανικού δείκτη Ifo, που επηρεάζει αρνητικά τις μετοχές, ωθεί ανοδικά το πρωί της Τετάρτης την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές καταγράφει ανοδική κατά 0,045% πορεία, ενώ και το αντίστοιχο γερμανικό κινείται ανοδικά κατά 0,29%. Μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,51% σημειώνει στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές ομόλογο, με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 4,94%.

Ο γερμανικός δείκτης Ifo, επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, υποχώρησε για το μήνα Αύγουστο στο 88,8 έναντι 89,9 τον Ιούλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν μεν υποχώρηση, σε επίπεδα όμως μόλις των 89,5.

Η εξέλιξη αυτή, εκτός του ότι παρασύρει αρνητικά τις μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εγείρει επιπρόσθετες ανησυχίες για το ρυθμό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενισχύοντας έτσι το ”ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο” των ομολογιών.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, υποτονικό είναι το ενδιαφέρον, καθώς τα euribor ενός και 3μηνών παραμένουν αμετάβλητα στο 3,33% και 3,36% αντίστοιχα, ενώ με υποχώρηση 0,29% κινείται το euribor 6μηνών που διαπραγματεύεται στο 3,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v