Ανοδικές τάσεις στην αγορά ομολόγων

Ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Παρασκευής στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς η αντίδραση των μετοχών δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη δυναμική, ενώ αντίθετα αρνητική είναι η εικόνα στη διατραπεζική αγορά.

Η αντίδραση των μετοχών που κρίνεται αδύναμη από τους αναλυτές, ωθεί ανοδικά την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ενώ αρνητική είναι η εικόνα στη διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται κατά 0,09% ανοδικά, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό κερδίζει 0,13% και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές εμφανίζει ανοδική έως και κατά 0,06% πορεία με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,87%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η καλή πορεία των ομολογιών θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς κρίνουν ότι οι προσπάθειες αυτονόμησης των ευρωαγορών δεν έχουν τη δυναμική που χρειάζεται για να ενισχυθούν σημαντικά οι μετοχές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι μακροοικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ (καταναλωτική εμπιστοσύνη Mishigan, δείκτης τάσεων στη μεταποίηση), ενώ το απόγευμα αναμένεται και ομιλία του διοικητή της FED, Άλαν Γκρίνσπαν.

Στη διατραπεζική αγορά τώρα, η εικόνα είναι αρνητική με το euribor 1μηνός να υποχωρεί κατά 0,03% (στο 3,33%), το αντίστοιχο 3μηνών κατά 0,06%(στο 3,35%), ενώ και το euribor 6μηνών υποχωρεί κατά 0,18% (στο 3,36%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v