Ανοδικά τα ομόλογα λόγω… επιτοκίων

Ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς εκτός της έντονα πτωτικής τάσης των ευρωπαϊκών αγορών, οι φήμες για νέο γύρο μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ενισχύουν τα ομόλογα.

Θετικό κλίμα το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων καθώς τόσο η πτωτική τάση στις ευρωαγορές, όσο και η φημολογία για νέο γύρο μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, ενισχύουν τα ομόλογα.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,10%, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό κινείται με άνοδο 0,04% και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο +0,07% με την απόδοσή του στο 4,82%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι δεν είναι μόνο η άσχημη πορεία των ευρωαγορών που ενισχύουν τα ομόλογα, αλλά και οι φήμες ότι η FED ενδέχεται να αποφασίσει νέο γύρο μείωσης των επιτοκίων, λόγω των μη ικανοποιητικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται τον τελευταίο καιρό.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο World Trade Center, και η οικονομία της χώρας –και σε παγκόσμιο επίπεδο- δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει, γεγονός που θα αναγκάσει την Κεντρική Τράπεζα να αναθεωρήσει τη νομισματική πολιτική της.

Στη διατραπεζική αγορά, εκτός του euribor 1μηνός που παραμένει σταθερό στο 3,33% τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,30% διαμορφούμενα στο 3,34% και 3,32% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v