Οι δείκτες macro ωθούν τα ομόλογα

Ανοδική τάση το πρωί της Τετάρτης για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, παρά το, τεχνικά, θετικό ”γύρισμα” των ευρωαγορών, καθώς οι μακροοικονομικοί δείκτες που ανακοινώνονται από την ευρωζώνη επιβεβαιώνουν τους φόβους των επενδυτών για υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης στην ΕΕ.

Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς παρά το τεχνικά θετικό ”γύρισμα” των ευρωαγορών, η ανακοίνωση αρνητικών μακροοικονομικών δεικτών από την ευρωζώνη, επιβεβαιώνει τους φόβους των επενδυτών για υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,04% και το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,18%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,7% με την απόδοσή του στο 4,77%.

Όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, πολύ περισσότερο επηρεάζει την αγορά η υποχώρηση του PMI ευρωζώνης στο 50,8 τον Αύγουστο από 52,3 τον Ιούλιο (στο επίπεδο που άλλωστε κυμαίνονταν και οι εκτιμήσεις), που επιβεβαιώνει ότι ”κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση ανάπτυξη”, παρά η πορεία των χρηματιστηρίων που προσδιορίζεται και από τεχνικές παραμέτρους.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι το τελικό κλίμα θα διαμορφωθεί μετά την ανακοίνωση του δείκτη ανεργίας ευρωζώνης αργότερα το μεσημέρι, αλλά και των μακροοικονομικών δεικτών της Μ. Βρετανίας.

Στη διατραπεζική αγορά το κλίμα παραμένει υποτονικό με το euribor 1μηνός να υποχωρεί κατά 0,33% στο 3,32%, το αντίστοιχο 3μηνών κατά 0,45% και διαμορφώνεται στο 3,32% επίσης, ενώ και το euribor 6μηνών καταγράφει πτωτική πορεία 0,84% και κυμαίνεται στο 3,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v