Ανοδικά τα ομόλογα λόγω λιανικής στη Γερμανία

Ανοδικές τάσεις το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς μετά την ανακοίνωση για μείωση των γερμανικών λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο, οι ανησυχίες για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη πολλαπλασιάζονται.

Ο δείκτης λιανικών πωλήσεων Γερμανίας για το μήνα Ιούλιο, που υποχώρησε κατά 0,9%, αποτελεί την κύρια αιτία ανόδου των ομολογιών στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,11% όπως και το αντίστοιχο γερμανικό, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές ομόλογο καταγράφει ανοδική κατά 0,14% πορεία με την απόδοσή του στο 4,74%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι ο δείκτης λιανικών πωλήσεων Ιουλίου στη Γερμανία που υποχώρησε 0,9% σε σχέση με τον Ιούνιο, και 1,7% σε ετήσιο επίπεδο, αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση ότι τόσο η μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη, όσο και στο σύνολό της η ευρωζώνη έχουν ”χάσει το στοίχημα της ανάπτυξης για εφέτος”, γεγονός που ωθεί ανοδικά την αγορά ομολόγων.

Στη διατραπεζική αγορά πάλι, το κλίμα συνεχίζει υποτονικό με το euribor 1μηνός να υποχωρεί κατά 0,21% στο 3,31%, ενώ και το αντίστοιχο τριών μηνών κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα καταγράφοντας πτώση 0,36%. Το euribor 6μηνών σημειώνει τη μεγαλύτερη υποχώρηση κατά 1,06% διαμορφούμενο στο 3,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v