Ομόλογα: Πτώση σε Ευρώπη, σταθεροποίηση σε Ελλάδα

Η θετική στροφή των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντέστρεψε την τάση στις αγορές ομολόγων, οι οποίες χάνουν τα πρωινά τους κέρδη. Αντίθετα στην εγχώρια αγορά οι τιμές των ομολόγων έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Η θετική στροφή των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντέστρεψε την τάση στις αγορές ομολόγων οι οποίες χάνουν τα πρωινά τους κέρδη. Αντίθετα στην εγχώρια αγορά οι τιμές των ομολόγων έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο των τιμών των ομολόγων, οι γερμανικοί δεκαετείς τίτλοι υποχωρούν και διαμορφώνονται στις 112,06 μονάδες, και η απόδοσή τους ανέρχεται στο 4,42%. Στην εγχώρια αγορά, οι δεκαετείς τίτλοι λήξης 2012 διαμορφώθηκαν 103,79 μονάδες, και η απόδοσή τους διαμορφώνεται στο 4,75%.



Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, από εδώ και στο εξής η περαιτέρω ενίσχυση των τιμών των ομολόγων θα εξαρτηθεί από την επιτοκιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί. Ωστόσο, όπως τονίζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρά τα δυσμενή μακροοικονομικά μεγέθη δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να προβεί άμεσα σε αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

Στη διατραπεζική αγορά το κλίμα παραμένει υποτονικό με το euribor ενός μηνός να υποχωρεί κατά 0,33% και να διαμορφώνεται στο 3,32%. Το euribor τριών μηνών διαμορφώνεται στο 3,32%, ενώ το euribor έξι μηνών κινείται στο 3,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v