Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στα ομόλογα

Η αναπάντεχη άνοδος των τιμών των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οδήγησε σε πτώση τις τιμές των ομολόγων, ενώ στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Στα 2,4 ο τζίρος στην ΗΔΑΤ.

Η αναπάντεχη άνοδος των τιμών των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οδήγησε σε πτώση τις τιμές των ομολόγων, ενώ στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,495 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,6 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές πώλησης και μόλις τα 895 εκατ. ευρώ εντολές αγοράς.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσσαν τα πενταετή ομόλογα (λήξεως Απρ. 07) με 415 εκατ. ευρώ ,καθώς και η νέα έκδοση 10ετών ομολόγων με 255 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,3407% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,81% και του αντίστοιχου γερμανικού δεκαετούς τίτλου στο 4,46%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές, με το επιτόκιο μίας ημέρας να διατηρείται στο 3,29%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 3,30% έμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και σταθερό στο 3,30% το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v