Ομόλογα: Πτώση στον απόηχο δήλωσης Ντούιζενμπεργκ

Στον απόηχο της δήλωσης Βιμ Ντούιζενμπεργκ ότι αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων της ευρωζώνης για να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη, οι τιμές των ομολόγων οδηγήθηκαν σε πτώση. Στο 4,79% η απόδοση των ελληνικών δεκαετών τίτλων.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ, το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τις οποίες απέκλειε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι η περιοχή χρειάζεται ”σταθερότητα” για να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη εν μέσω φόβων για πόλεμο στο Μέση Ανατολή, οδήγησε σε πτώση τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Οι τιμές των δεκαετών γερμανικών τίτλων αναφοράς υποχώρησαν στις 111,20 μονάδες, κινούμενες σε ένα εύρος 111,36-111,05 μονάδων. Στο μεταξύ οι τιμές των ελληνικών δεκαετών τίτλων λήξης 2012 κινήθηκαν σε ένα εύρος 103,48-103,53 μονάδων με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 4,79%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διευρύνθηκε στις 34,5 μονάδες βάσης.Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ανήλθε στα 2,1 δισ. ευρώ.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημειώθηκαν αξιόλογες μεταβολές. Oριακή υποχώρηση στο 3,30% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, με υποχώρηση στο 3,20% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v