Υποχωρούν τα ομόλογα-Ανοδικά η διατραπεζική

Πτωτικό το κλίμα το πρωί της Δευτέρας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, παρά το ”πολεμικό κλίμα” που λογικά θα έπρεπε να ενισχύει τις ομολογίες. Ωστόσο η αγορά βρίσκεται εν αναμονή για τις αποφάσεις της FED αλλά και της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όσον αφορά στα επιτόκια.

Το κλίμα αναμονής για τις αποφάσεις της FED αλλά και της ΕΚΤ, εντός της εβδομάδας, όσον αφορά στα επιτόκια, επηρεάζει αρνητικά το πρωί της Δευτέρας την αγορά ομολόγων, παρά το γενικά ”πολεμικό κλίμα” που θα έπρεπε λογικά να την ενισχύει.

Έτσι, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 0,12%, το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,18%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το κλίμα είναι ανάλογο με το ελληνικό 10ετές να υποχωρεί κατά 0,28% με την απόδοσή του στο 4,77%.

Οι αναλυτές εξηγούν ότι η αγορά επηρεάζεται πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, απομακρύνουν το ενδεχόμενο η FED να αλλάξει τη νομισματική πολιτική της, είτε αυξάνοντας είτε μειώνοντας τα επιτόκια (αναλόγως και η ΕΚΤ), παρά από το ”πολεμικό κλίμα” που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και λογικά θα έπρεπε να ενισχύει τα ομόλογα.

Στη διατραπεζική αγορά, επικρατούν ανοδικές τάσεις ύστερα από αρκετό καιρό, με τα euribor να κυμαίνονται όλα στο 3,31% καταγράφοντας άνοδο 0,09% του 1μηνός, 0,30% των 3μηνών και 1,66% των 6μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v