Ξάφνιασε τα ομόλογα η άνοδος των μετοχών

Πτωτικό, ύστερα από αρκετό καιρό, το κλίμα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων το πρωί της Τρίτης, καθώς η δυναμικότητα που επέδειξε χθες η Wall και η ανοδική αντίδραση των ευρωαγορών σήμερα, δεν αναμενόταν.

Ξάφνιασε την αγορά ομολόγων η μη αναμενόμενη ανοδική κίνηση των κεφαλαιαγορών, από τη Wall χθες έως τις ευρωαγορές το πρωί της Τρίτης. Ως αποτέλεσμα, αρνητικό είναι το κλίμα στα ομόλογα, ύστερα από αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές καταγράφει πτώση 0,09% και το αντίστοιχο γερμανικό 0,39%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το κλίμα είναι ανάλογο με το ελληνικό 10ετές ομόλογο να υποχωρεί κατά 0,30% και την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,79%.

Οι αναλυτές δηλώνουν την έκπληξή τους, καθώς λόγω του ”πολεμικού κλίματος” που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες, δεν ανέμεναν να επιδείξει τέτοια δυναμική η πολυταλαιπωρημένη Wall. Ωστόσο, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τη διάρκεια της χρηματιστηριακής ανάκαμψης, και στρέφουν το ενδιαφέρον στην ομιλία Μπους στα Ηνωμένα Έθνη την ερχόμενη Πέμπτη.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, παρατηρείται σταθεροποιητική εικόνα με τις τιμές των euribor να παραμένουν στο 3,31%. Το euribor 1μηνός είναι σταθερό, ενώ τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών καταγράφουν μικρή άνοδο κατά 0,05% και 0,18% (το τελευταίο πλησιάζει το 3,32%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v