Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στα ομόλογα

Εκτεταμένες πωλήσεις επικράτησαν για δεύτερη συνεχή στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με τους επενδυτές να δίνουν ”ψήφο εμπιστοσύνης” στις μετοχικές αξίες. Στα 2,1 δισ. ευρώ οι εντολές πώλησεις στην εγχώρια αγορά.

Εκτεταμένες πωλήσεις επικράτησαν για δεύτερη συνεχή στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με τους επενδυτές να δίνουν ”ψήφο εμπιστοσύνης” στις μετοχικές αξίες.

Κύμα ρευστοποιήσεων επικράτησε και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,007 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,157 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές πώλησης και τα 850 εκατ. ευρώ εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα με 525 εκατ. ευρώ παρατηρήθηκε στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων, καθώς και στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων με 325 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο διατηρήθηκε στο 0,3404% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,87% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,52%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές, με το επιτόκιο μίας ημέρας να αυξάνεται οριακά στο 3,30%. Αμετάβλητο στο 3,30% παραμένει το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με άνοδο στο 3,35% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v