Υποτονικά λόγω της ”μαύρης επετείου” τα ομόλογα

Υποτονική το πρωί της Τετάρτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς εκτός της τεχνικής αντίδρασης των κεφαλαιαγορών, οι μνήμες που ξυπνά η σημερινή πρώτη επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου ”πιέζουν” το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Χωρίς έντονες διακυμάνσεις, αλλά υποτονικά κινείται η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων το πρωί της Τετάρτης, καθώς όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, οι μνήμες που ξυπνά η σημερινή πρώτη επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου ”πιέζουν” το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα παραμένει υπαρκτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές υποχωρεί κατά 0,015%, το αντίστοιχο γερμανικό κατά 0,16%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το κλίμα είναι ανάλογο, με το ελληνικό 10ετές ομόλογο να υποχωρεί οριακά κατά 0,03% και την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,82%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι εκτός της μνήμης της μεγαλύτερης επίθεσης στην ιστορία των ΗΠΑ, έντονος είναι ο φόβος σήμερα στους κύκλους των επενδυτών ότι επίκεινται –λόγω της επετείου- και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα, και γι’ αυτό όλες οι αγορές τίθενται ”σε επιφυλακή”.

Στη διατραπεζική αγορά τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, με τα επιτόκια euribor να παραμένουν πέριξ της περιοχής του 3,31% με το euribor 1μηνός και αυτό των 3μηνών να υποχωρούν οριακά κατά 0,03% και 0,06% αντίστοιχα, ενώ το euribor 6μηνών ενισχύεται οριακά κατά 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v