Ανοδικά και πάλι η αγορά ομολόγων

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και πάλι στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων ύστερα από τις χθεσινές εκτεταμένες ρευστοποιήσεις, καθώς τα στοιχεία για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας από τη Μπεζ Βίβλο της FED, ενισχύουν τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ.

Μετά τη δημοσιοποίηση της Μπεζ Βίβλου της FED, από την οποία προκύπτει υποχώρηση στο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες για το μέλλον, η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων έχει επιστρέψει σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,03%, ενώ σημαντικότερη είναι η άνοδος του αντίστοιχου γερμανικού κατά 0,18% και του ελληνικού 10ετούς στην εγχώρια αγορά που βρίσκεται στο +0,23% με την απόδοσή του στο 4,84%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές γυρίζουν στο ασφαλές λιμάνι των ομολόγων καθώς η υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας όπως προκύπτει από τη Μπεζ Βίβλο, ενισχύει τις ανησυχίες για ένα double dip. Ωστόσο, οι ίδιοι εκτιμούν, ότι τα συγκεκριμένα συμπεράσματα θα μπορεί να έχει η αγορά μετά τη σημερινή ομιλία Γκρίνσπαν στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 17.00 το απόγευμα.

Στη διατραπεζική αγορά η εικόνα παραμένει σταθερή τις τελευταίες τρεις ημέρες, με τα τρία euribor να κυμαίνονται πέριξ της περιοχής του 3,31%, με το euribor 3μηνών σταθερό, και τα αντίστοιχα ενός και 6μηνών να παρουσιάζουν μικρή υποχώρηση κατά 0,03% και 0,12% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v